unikatna
darila

slikarstvo, risanje, dekoriranje, spominki

Show

UNIKATNA RISANA RAZGLEDNICA

Risane razglednice so pravzaprav likovna dela na papirju. Gre za manjše formate. Največkrat je motiv krajinski, motiv mest, značilnosti vašega kraja. Tako so risbe zasnovane kot razglednice, kjer je hrbtna stran risbe namenjena poštnim podatkom naslovnika in pa sporočilu, katerega naslovniku prenašamo. Končno delo je zaradi zaščite risbe, vloženo v kuverto. Darilo v obliki risane razglednice se je izkazalo kot osebno, poslovno in protokolarno darilo.

Več informacij, cena in naročilo

Tehnike in dimenzije

Največkrat so te risbe izdelane v mešani tehniki grafita, suhe barvice in akrila. Razglednice se največkrat pojavljajo v dimenziji 10×20 cm in 10×15 cm. Dimenzija in tehnika se določita ob naročilu.

Cena:

Cena se določa ob posameznem naročilu-primeru. Cena zavisi od dimenzije, tehnike, zahtevnosti motiva in količine naročenih kosov.

Naročilo:

Risane razglednice lahko naročite na kontaktih na spletni strani, kjer se dogovorimo o motivu, dimenziji in tehniki izvedbe in številu kosov. Ob povpraševanju priložite slikovno gradivo motiva, katerega želite uprizoriti na papirju. Pri naročilu večjih količin, se upošteva popust na količino. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Primerno za posameznike, turistično-informativne točke, trgovine z darili in spominki, podjetja, javne ustanove

RAZVEDRILNA IGRA MLIN

Mlin je razvedrilna igra za dva igralca. Igra naših dedov in babic, mlinaric in mlinarjev, kmetov in še mnogih, ki so si včasih krajšali čas v mlinih, ko so čakali, da bo njihovo zrnje zmleto. Pravzaprav pa je igra tiste čase našla dom povsod. Zelo igrana in priljubljena je bila. Danes si s preprosto igro lahko še vedno krajšamo čas, ko se suši naša mrva ali pa na dopustu, praznovanju, ali ob dolgih zimskih večerih. Lahko jo tudi podarimo.
Sam sem igralno površino umestil na ‘stoletne’ deske padlih kmečkih gospodarskih poslopij. Ti opaži so kljubovali mnogim zgodbam, nekateri tudi ognju, vremenskim ujmam, nalivom. Dež je izpiral raze ranega lesa in jih vedno znova čistil in spet peklensko poletno sonce se je neusmiljeno upiralo v opaž in ga barvalo po svoje. Vsaka deska, uporabljena kot igralna plošča je unikatna in neponovljiva.

Več informacij, cena in naročilo

Darilni komplet igre vsebuje:

 • – igralno ploščo 
 • – 18 igralnih figuric (fižol ali koruza v dveh različnih barvah)
 • – mošnjiček iz blaga za shranjevanje igralnih figuric
 • – navodila za igro
 • – kartonsko embalažo za shranjevanje kompleta

Dimenzija:

Igralna plošča ima obliko kvadrata. Stranica kvadrata niha med 20 in 25 cm. Velikost igralne površine je 10×10 cm. Darilni komplet se nahaja v darilni kartonski embalaži, velikosti 26x26x4 cm.

Cena:

26,50 €/komplet

Naročilo:

Komplet lahko naročite na kontaktih na spletni strani. Po naročilu lahko artikel pripravim tudi v večji dimenziji. Velikost igralne plošče in igralne površine določimo na vsakem primeru posebej. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Izdelek je okolju prijazno izdelan in je iz naravnih materialov. Hraniti ga je potrebno pri sobni temperaturi. Izdelek ni primeren za mlajše od 4 leta.

Primerno za posameznike, trgovine z darili, podjetja, javne ustanove, šole

svečnik-4

svečnik-3

svečnik-2

svečnik-1

SVEČNIK – ‘Kapljice luč’

Svečnik je iz lesa vinske trte, ki jo želim, utrujeno in odsluženo- čeprav opevano, rešiti pred črvi in ognjem- pred zagotovim koncem. Rešiti prav z ognjem- plamenom, ki obelodani njeno ‘drugo’ lepoto. Artikel je impregniran z lanenim oljem. Vsak svečnik je unikaten in neponovljiv.

Več informacij, cena in naročilo

Dimenzija:

• Svečnik višine 4 cm (± 3 mm)
• Svečnik višine 8 cm (± 3 mm)

Cena:

Svečnik višine 4 cm: 12 €/kos
Svečnik višine 8 cm: 15 €/kos
V ceno je všteta svečka-vložek. Všteta je tudi darilna kartonska škatlica.

Naročilo:

Artikel lahko naročite na kontaktih na spletni strani. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Artikel hranite pri sobni temperaturi.


Primerno za posameznike, vinarje, trgovine z darili, vinogradniška društva, vinske kleti, vinogradniški in zidaniški turizem, podjetja, javne ustanove.


Trta z obrazom

Gre za spominek, prečno rezano vinsko trto. Nanjo lahko vnesemo lasersko gravuro, ki upodobi likovni izraz. Ta je lahko obraz vašega logotipa, silhueta vinske kleti ali kratka zapisana misel, verz. Vsaka trta je kot spominek unikatna in neponovljiva.

Več informacij, cena in naročilo

Možnosti izvedbe:

Spominek zasnovan kot obesek z luknjico
Spominek zasnovan kot magnetek, z magnetkom na hrbtni strani

Barvne možnosti:

Spominek v črno-beli varianti
Spominek v barvni varianti

Dimenzije:

Dimenzije premera posameznega kosa nihajo. Debelina znaša cca 5mm.

Cena:

Izvedba v črno-beli varianti: do 3,50 €/kos

Izvedba v barvni varianti: do 4,80 €/kos.

V ceno ni všteta embalaža za posamezen artikel.

Naročilo:

Minimalna naročena količina je 30 kosov enega izgleda. Trte lahko naročite na kontaktih na spletni strani,kjer se pogovorimo o možnostih, graviranem motivu, številu kosov in embalaži. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik. Artikle hranite pri sobni temperaturi.Primerno za posameznike, trgovine z darili, vinarje, vinske in kmečke turizme, vinogradniška društva.

ZRAČNE LINE

Ideja o uprizarjanju zračnih lin, katere se pojavljajo na kmečkih gospodarskih poslopjih, pravzaprav izvira iz slikarske veje ustvarjanja. Kar nekaj teh pogledov skozi zračne line sem že prenesel na platno ali papir. Te sušilne line so namreč zelo pripovedno gradivo, če se le poglobiš vanj-e. Tudi spreminjajo se skozi čas in nekatere najpristnejše so tudi že pozabljene. Nedokumentirane je razjedel čas, uničil ogenj. 

Tu pa te line, pomanjšane, vendar v ohranjenem razmerju, prikazujem kot laserske izreze v lepljen hrastov furnir. Njihovo zbirko bi lahko kar širil in širil. Trenutno zbirka vsebuje 10 različnih tesarskih izrezov-10 različnih izgledov. Vanje je vključen tudi bogat rastlinski ornament s Simončičevega toplarja z Bistrice pri Šentrupertu. Ta kozolec je v Sloveniji edini s statusom kulturnega spomenika, državnega pomena.

Več informacij, cena in naročilo

Možnosti izvedbe:

Spominek zasnovan kot obesek z luknjico.
Spominek zasnovan kot magnetek, z magnetkom na hrbtni strani.

Dimenzija:

Dimenzija ploščice (VxŠxD): 50x30x1,5 mm (lepljen furnir/hrast)

Cena:

1,80€/kos

Cena kompleta:

14,80€/10kos

Pri kompletu je v ceno vključena kartonska embalaža.

Naročilo:

Artikle je mogoče naročiti posamezno ali v kompletu. Izdelke lahko naročite na kontaktih na spletni strani, kjer se pogovorimo o možnostih izvedbe, motivu-izgledu, številu kosov. Pri naročilu večjih količin, se upošteva popust na količino. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Artikle hranite pri sobni temperaturi.

Primerno za posameznike, trgovine z darili, kmečke turizme, podjetja, šole, javne ustanove
UNIKATNA ROJSTNODNEVNA VIZITKA

Ta vizitka je preprosto namenjena kot priloga darilu našim dragim, kadar ti praznujejo osebni praznik. Papir vizitke oplemenitim z dekor vzorcem in lesenimi številkami. Vizitka je prepogljiva in v notranjosti vsebuje listič za posvetilo. Iz fotografij je razvidno, kako veliko je možnih izgledov (barvnih variant papirja in dekorja-vzorca v barvi). Vizitke so izdelane ročno, z izjemo lasersko izrezanih lesenih števil. Končna vizitka je vložena v kuverto. Vsaka je unikatna in neponovljiva.

Več informacij, cena in naročilo

Dimenzija:

Dimenzija odprte vizitke (VxŠ): 15×20 cm
Dimenzija prepognjene vizitke (VxŠ): 15×10 cm

Cena:

2,60 €/kos

Naročilo:

Minimalna naročena količina za pravne osebe je 30 kosov enega izgleda vizitke. Lesena števila so lahko poljubna. Vizitke lahko naročite na kontaktih na spletni strani, kjer se posvetujemo glede izgleda vizitke in števil o prikazu starosti, katero vizitka nakazuje. Pri naročilu večjih količin, se upošteva popust na količino. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Primerno za posameznike, cvetličarne, trgovine z darili

UNIKATNA POROČNA VIZITKA

Ta vizitka je namenjena mladoporočencem ali parom ob njihovih obletnicah oz. posebnih trenutkih. Enostavno zasnovana je na voljo v dveh podobah: z velikim tiskanim oz. malim pisanim napisom ‘midva’. Je prepogljiva in v notranjosti ima prostor za posvetilo. Izdelana je ročno, z izjemo lasersko izrezanih lesenih dveh src. Vložena je v kuverto rdeče barve. Vsaka vizitka je unikatna in neponovljiva.

Več informacij, cena in naročilo

Dimenzija:

Dimenzija odprte vizitke (VxŠ): 15×20 cm
Dimenzija prepognjene vizitke (VxŠ): 15×10 cm

Cena:

2,60 €/kos

Naročilo:

Minimalna naročena količina za pravne osebe je 30 kosov. Vizitke lahko naročite na kontaktih na spletni strani, kjer se dogovorimo o tipu napisa, količini. Pri naročilu večjih količin, se upošteva popust na količino. Možnost pošiljanja po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Primerno za posameznike, cvetličarne, trgovine z darili, poročne butike

UNIKATNA ŽALNA VIZITKA

Namenjena za priložnost, ko se poslavljate od bližnjih in znancev. Namenjena za poslednjo misel in kot okras žalnemu paketu. Kot pri ostalih vizitkah, tudi pri teh, papir oplemenitim z barvnim dekorjem-vzorcem in dodam napis ali pa križ. Vizitke so izdelane ročno, z izjemo lasersko rezanega križa, ki je iz lepljenega furnirja. Vizitka je prepogljiva in ima v notranjosti bel listič za posvetilo. Vsaka vizitka je unikatna in neponovljiva.

Več informacij, cena in naročilo

Izgledi:

Na voljo je 12 izgledov. Kot osnova sta uporabljena črna in pa rjava barvna podlaga iz papirja.

 • 1. črn papir/roža dekor-rdeč/napis-bel
 • 2. črn papir/roža dekor-rdeč/križ-bel
 • 3. črn papir/roža solza dekor-rdeč/napis-bel
 • 4. črn papir/roža solza dekor-rdeč/križ-bel
 • 5. črn papir/trnje dekor-rdeč/napis-bel
 • 6. črn papir/trnje dekor-rdeč/križ-bel
 • 7. rjav papir/roža dekor-črn/napis-bel
 • 8. rjav papir/roža dekor-črn/križ-bel
 • 9. rjav papir/roža solza dekor-črn/napis-bel
 • 10. rjav papir/roža solza dekor-črn/križ-bel
 • 11. rjav papir/trnje dekor-črn/napis-bel
 • 12. rjav papir/trnje dekor-črn/križ-bel

Dimenzija:

Žalne vizitke–velike: •Dimenzija odprte vizitke (VxŠ): 15×20 cm •Dimenzija prepognjene vizitke (VxŠ): 15×10 cm

Žalne vizitke–male: •Dimenzija odprte vizitke (VxŠ): 7,5×11,5 cm •Dimenzija prepognjene vizitke (VxŠ): 7,5x 5,75 cm

Cena:

Cena večjega formata: 2.60 €/kos Cena manjšega formata: 0.90 €/kos

Naročilo:

Minimalna naročena količina za pravne osebe je 30 kosov vizitk velikega formata in minimalno 60 kosov vizitk malega formata. Gre za en izgled. Vizitke lahko naročite na kontaktih na spletni strani, kjer se dogovorimo o posameznem izgledu, količini. Po želji vam lahko po e-pošti pošljem na ogled še druge izglede žalnih vizitk, v drugačnih barvnih kombinacijah papirja, dekor-vzorca in križa ali vnesenega teksta. Gre za kombinacije sive, bele in črne barve. Pri naročilu večjih količin, se upošteva popust na količino. Možnost pošiljanja naročenih artiklov po pošti. Poštnino plača naslovnik.

Primerno za posameznike, cvetličarne, trgovine z darili